Kobilere Teşvik Hibe Programları.

14

Devlet Destekleri ve Teşvikleri Nelerdir?

Günümüzde Devlet Teşvikleri, diğer adıyla Devlet Destekleri çok çeşitli alanlarda geri ödemeli veya geri ödemesiz (hibe) fonlamalar ve muafiyet sistemleri ile destek sunmaktadır. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi birçok kurum tarafından firmalara çeşitli destek, hibe ve teşvikler sağlanmaktadır. Bakanlıkların sağladığı destekler, genel destekler ve çağrıya açık destekler olarak ayrılabilmektedir. Sağlanan destekler dönem dönem kapanabilmekte ve firmaların ihtiyacına yönelik başka destekler açılabilmektedir. Firmanın ihtiyaçlarına göre sağlanan bu destek ve teşviklerden yararlanılabilmesi için her kurumun kendine özgü başvuru koşulları bulunmaktadır. Başvuru koşullarına uygunluk gösteren firmalar programlara başvuru sağlayarak destek ve teşviklerden yararlanabilmektedir. Kurumlar tarafından sağlanan destekler;

KOSGEB Destekleri
Ticaret Bakanlığı
TÜBİTAK Destekleri
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri
SGK Teşvikleri
Kalkınma Ajansları Destekleri
İŞKUR Teşvikleri
Avrupa Birliği Hibe ve Teşvik Programları


Devlet Destekleri ve Teşvikleri Nasıl Alınır?

KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi firmalardan alınacak destekler kapsamında her firmanın belirli başvuru kriteri ve başvuru koşulu gibi koşullar bulunmaktadır. İlgili firma bu koşulları gerçekleştirmesiyle başvuru sürecinde bulunabilmektedir. Aynı zamanda başvuruda bulunacak firmaların projelerinin yazımı detaylı, özgün ve firmaya özel olmalıdır. Projesi hazır olan firmalar başvurusunu tamamlayabilir, değerlendirmeler sonucu projesi kabul görürse kurumların sağladığı destek veya teşviklerden yararlanabilirler.


Devlet Destekleri ve Teşviklerini Kimler Alabilir?

Her kurumun sağladığı devlet destek ve teşviklerinden yararlanabilecek firmalar değişiklik göstermektedir. Örnek olarak KOSGEB desteklerine genellikle mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvurabilirken, 2019 yılında ortaya çıkan asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri gelmiş böylece de Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'lerin başvuru yapılabileceği belirtilmiştir. TÜBİTAK desteklerinden ise müşteri kuruluş tanımına uyan sermaye şirketleri ve teknoloji sağlayıcı kuruluş tanımına uyan yükseköğretim kurumları, kamu kurumları, araştırma altyapıları, kamu araştırma merkezleri/enstitüleri, 4691 sayılı kanunca teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren sermaye şirketleri veya teknoloji transfer ofisleri başvuru yapabilmektedir.
Başvuru şartları Kurumdan kuruma değişebileceği gibi programdan programa da değişkenlik gösterebilmektedir.

Teşvik - Hibe & Kosgeb Proje Bilgi veya Teklif Alın

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

3

+6 Taksit Ödeme İmkanı

1

%100 Güvenli Alışveriş